Wat kan Jeanne | ontwerp & illustratie voor je betekenen?

Jeanne | ontwerp & illustratie is gespecialiseerd in onderscheidende visuele communicatie. Ik help je met heldere grafische ontwerpen en pakkende illustraties die ervoor zorgen dat je communicatie boodschap wordt versterkt en makkelijker overkomt op de doelgroep.

Grafisch ontwerp

Ik help je bijvoorbeeld door het ontwerpen van een corporate identity (logo, huisstijl en website) die jouw positionering en meerwaarde in één oogopslag laten zien. Een grafisch ontwerp dat weerspiegelt wat jouw organisatie doet, voor welke doelgroep en vooral wat jouw organisatie nu juist zo bijzonder maakt.
> bekijk ontwerp voorbeelden

Illustratie

Of ik help je met het maken van een illustratie die iets verbeeldt dat (nog) niet bestaat of dat moeilijk uit te leggen is in woorden (probeer maar eens met tekst te beschrijven hoe je een IKEA kastje in elkaar zet, en dat in 20 talen...)
Illustraties werken ook heel goed wanneer fotomateriaal zo confronterend is dat het de doelgroep afschrikt (zoals bij brand of brandwonden). Een illustratie zorgt er dan voor dat de boodschap wél goed overkomt. > bekijk illustratie voorbeelden

Werkwijze Jeanne | ontwerp & illustratie


Inventarisatie van je wensen en doelen

Ik start met het inventariseren van je wensen: Wat is je marketing- en/of communicatiedoel? Wat is je communicatieboodschap? En wie wil je bereiken? Zo gaat de vorm de inhoud versterken. Ook bespreken we vooraf de randvoorwaarden zoals het budget.


Onderscheidend concept

Een sterk concept en een eigen stijl maken jouw visuele communicatie uniek en onderscheidend. Dit versterkt jouw branding en zorgt ervoor dat jouw doelgroep je uit duizenden herkent


Bewuste keuze van kleur, vorm & beeld

Je doelgroep wordt beïnvloed door kleur, vorm & beeld. Ik stem de ontwerp- en illustratiekeuzes hierop af, zodat je communicatieboodschap ook helder binnenkomt bij je doelgroep.

Heldere communicatie

Je wordt nauw betrokken bij het ontwerp- en illustratieproces. Naar aanleiding van de eerste inventarisatie / briefing ontvang je een offerte waarin de opdracht, werkzaamheden en randvoorwaarden helder worden omschreven. Ook tijdens het ontwerp- en illustratieproces blijf je betrokken bij alle fases: van eerste schets tot eindproduct zijn er meerdere overleg- en ‘goedkeur’ momenten. Zo creëren we samen een succesvol eindproduct.

Achtergrond Jeanne

Dankzij 15 jaar ervaring in grafisch ontwerp & illustratie, aangevuld met opleiding in marketing & communicatie (NIMA B) raakt mijn werk de kern en vertelt 't precies het juiste verhaal.

Mijn basis is gelegd aan de kunstacademie in Arnhem (ArtEZ), waarna ik ruim 10 jaar ervaring heb opgedaan in dienstverband bij een communicatie adviesbureau en een ontwerpbureau. In 2011 ben ik gestart als zelfstandig grafisch ontwerper en illustrator.


Naast mijn werk in opdracht -als grafisch ontwerper en illustrator- maak ik ook autonoom werk. Ik ben gespecialiseerd in het schilderen van delicatie miniatuur oliverf schilderijtjes die ik verwerk tot juwelen. Deze kunst / oude ambacht wordt door bijna niemand meer uitgeoefend. De juwelen zijn dan ook uniek in Nederland. Je vind ze op www.jeanne-miniatuur-schilderij.nl.

Samenwerkingsverbanden

Jeanne | ontwerp & illustratie werkt samen met een uitgebreid netwerk van vakspecialisten zoals webbouwers, drukkers, tekstschrijvers en fotografen. Ook werk  ik regelmatig samen met marketing- & communicatiespecialisten.